Onze verhalen

De verhalen en ervaringen van onze enthousiaste collega's geven een goed beeld van de sfeer en cultuur van ons Kindcentrum. 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Bij O3 geloven we in de kracht van samenwerking.

Wesley Roeleveld: 'Switch naar onderwijs opent deur naar een leven lang leren'

wesley roeleveldWesley Roeleveld maakte de switch van de wereld van communicatie naar het onderwijs. Nu staat hij anderhalf jaar bevoegd voor de groep, maar uitgeleerd is hij nog zeker niet. Hij wil namelijk ook gymdocent worden en samen met kindcentrum O3 kan hij zich blijven ontwikkelen. Zo kan hij een leven lang leren.

Wesley miste bij zijn vorige werk de directe feedback, van zijn leerlingen krijgt hij dat wel. “Voor de klas zie je meteen iets gebeuren, het is heel concreet en je helpt iemand een stapje verder. Een leerling vraagt ‘help ik weet het even niet meer’. Dat je dan door een aantal tips weer vertrouwen kunt geven, de kinderen weer tot leren kan laten komen en het ruggensteuntje kan zijn is heel mooi.”

Vijf jaar geleden is Wesley gestart in het onderwijs als zij-instromer. “Het is een pittig traject, maar mijn collega’s hebben mij erdoorheen geholpen.” Na zijn studie is hij om zich heen gaan kijken. Toen Wesley op gesprek kwam bij O3 merkte hij meteen dat de sfeer hier heel open is. John Verhoeff, directeur van Kindcentrum O3, luistert goed naar je wensen en het gesprek was heel persoonlijk. “Als nieuwe collega word je gekoppeld aan een leerkracht, zo kan je overal meekijken en vragen stellen.” Met de kinderen en collega’s had Wesley meteen een warm contact. “Je mag meteen meedoen en meehelpen, dat wordt juist gewaardeerd.” Wesley voelt zich goed gehoord bij O3 toen hij zijn voorkeur voor de bovenbouw uitsprak: “John stond daar voor open en dacht met mij mee. Ik ben begonnen in groep 7 en dit jaar sta ik voor groep 8.” Ook zelfontwikkeling is bij
O3 belangrijk. “Vanaf 2001 zit bewegingsonderwijs niet meer standaard in de pabo. “Ik wil graag mijn aantekening bewegingsonderwijs halen, een opleiding van twee jaar. De directie staat daar echt voor open en samen gaan we kijken wat mogelijk is”.

Wesley Roelveld
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nienke Montanje: ‘Het groepsgevoel is wat overheerst’

nienke montanje

Na jaren te hebben gewerkt als orthopedagoog in de kinderopvang heeft Nienke Montanje vorig jaar het roer omgegooid. Het onderwijs trok al jaren en als zij-instromer staat ze sinds mei voor groep 1/2 C bij Kindcentrum O3.

Op de vraag hoe ze hier terecht is gekomen is Nienke duidelijk: “De school wilde me graag hebben. Na het sturen van mijn CV naar SCOH werd ik binnen een half uur terug gebeld en een dag later zat ik bij John Verhoeff, directeur Kindcentrum O3, op gesprek. Het snelle contact was erg fijn.”
Nienke voelde meteen een klik tussen haar, de school en de directeur. “De sfeer is heel open en het team heel divers.” Haar wens om voor de kleuters te staan was meteen goed: “Die manier van leren vind ik het leukste.”

Een grote meerwaarde van O3 vindt Nienke het talentonderwijs. Vakdocenten geven leerlingen elke dag een uur les in bijvoorbeeld kunst of muziek. “Dit helpt enorm bij kinderen die bijvoorbeeld nog niet goed de taal spreken, je kijkt naar hun talent en door middel van muziek of pictogrammen kom je veel verder. Het is heel waardevol om te zien en deze verdieping samen met de kinderen te hebben. Talent is dé ingang van kleuters.”

Dit schooljaar heeft het team van O3 drie zij-instromers. Dit vindt Nienke een groot voordeel. “Het is fijn om met andere zij-instromers te praten over het werk en de studie. Je kunt elkaar goed helpen.” Het hele team staat echt open voor zij-instromers. “Iedereen is bereid mee te denken en de deur staat echt voor je open. Hier loop je zo bij iemand naar binnen. Heel fijn, want zo kan ik ook de opdrachten die je voor andere groepen moet uitvoeren, voltooien.”

Nienke ervaart een familiegevoel bij O3. “Iedereen is betrokken en weet hoe je ervoor staat. Het team is gezellig met elkaar. Als je printjes moet hebben voor themaboekjes, doe je dat meteen voor alle klassen. Je denkt niet alleen aan je eigen hachje maar ook aan elkaar. Het teamgevoel is heel sterk, er is één level en geen hiërarchie. Het groepsgevoel is wat echt overheerst.”

Het zij-instroomtraject ervaart Nienke als pittig maar goed te doen. Er wordt op O3 rekening met je positie gehouden en je wordt vrijgesteld van vergaderingen en commissies. “Niet dat het niet mag maar er is geen extra druk.”

 Jezelf ontwikkelen is iets wat hier goed bespreekbaar is. “Als je het laat weten is er veel mogelijk. SCOH investeert in het team en oplossingen voor de lange termijn.”

Nienke Montanje
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gabrielle de Kok: ‘Het is heel tof om talent aan te wakkeren’

gabrielle de kok

Op Kindcentrum O3 werken niet alleen groepsleerkrachten, maar ook vakdocenten. Gabrielle de Kok is er één van. Met passie en veel plezier geeft zij het vak ICT.

Na de pabo volgde Gabrielle de opleiding fotografie aan de kunstacademie. Tijdens haar studie heeft ze al die tijd als invalkracht of groepsleerkracht gewerkt bij veel verschillende scholen en zo enorm veel werkervaring opgedaan.

Gabrielle startte haar loopbaan bij O3 als vakdocent Natuur en Gezondheid. Toen de functie ICT & Media docent vrijkwam, wist ze al snel dat dit de baan voor haar zou zijn. Zaakvakken zoals aardrijkskunde, biologie, techniek en geschiedenis  trekken haar erg. “Bij die vakken kun je opzoek naar talenten, iets wat hier echt centraal staat”. Onderdelen zoals mediawijsheid, slim omgaan met apparatuur, foto, video en les in programmeren komen aan bod in Gabrielles ICT-lessen. “Het is heel tof om op een simpele manier kinderen iets te laten maken, te motiveren en talent aan te wakkeren. Je ziet het gebeuren! We zijn nu bezig met mediawijsheid en vloggen. Sommige leerlingen kunnen dat meteen heel goed, een ander vindt dat spannend.”

Gabrielle heeft bij veel verschillende scholen gewerkt en voelt zich echt thuis bij O3. “Het is een heel warm en open team en heel divers door alle verschillende expertises bij elkaar, heel leuk”, vertelt ze enthousiast. Ondanks Gabrielle een vakdocent is, naast alle groepsleerkrachten, voelt ze zich nooit alleen in haar functie. “Mijn collega’s staan echt voor mij klaar en ik voel veel aansluiting. Dat komt ook omdat vanuit het team verschillende teamactiviteiten worden georganiseerd, dat is altijd heel gezellig. Niet alleen hard work, maar ook genieten van het leven.”

“Het team vangt je op, is warm en open. We kennen elkaar goed. Als het druk is, zegt altijd wel iemand ‘ik pak het op’. En als dat even niet lukt, is dat ook oké. We supporten elkaar en de volgende keer is het weer omgedraaid.”

Gabrielle is gek op de leerlingen van O3. “De leerlingen zijn heel direct, daar houd ik van. Ze worden heel blij en enthousiast van kleine dingen die we maken. Ze willen dan ook thuis aan de slag, al hoeft dat niet van mij hoor.” Als vakdocent heeft Gabrielle verschillende klassen. “Dat ik als vakdocent verschillende klassen heb, zorgt er voor dat ik sommige leerlingen al vele jaren in de groep heb. Dat maakt het extra bijzonder, ik ben een constant figuur voor hun, dat is erg tof.”

Gabrielle de Kok
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.