Ouderportal

Wij maken in ons Kindcentrum O3 gebruik van het ouderportaal Social Schools 3.0. Dit is een online communicatieplatform dat je kunt downloaden als een app op je telefoon of tablet. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van waaraan gewerkt wordt. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

logo socialschools

Hoe werkt het?

De leraar plaatst een bericht in de klas over bijvoorbeeld een sportdag, een excursie of gewoon een leuk bericht over wat ze doen in de klas. De directeur of een andere medewerker plaatst een bericht om u te informeren. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. U kunt agendapunten in uw app rechtstreeks toevoegen aan uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen en vergeet u nooit evenementen. Op deze manier mist u niks en blijft u altijd op de hoogte! Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen. Alleen met uw toestemming wordt er beeldmateriaal van uw kind geplaatst in deze omgeving.

Wat moet u als ouder doen?

Bij het inschrijven van uw kind(eren) bij de administratie voert u uw emailadres in. U ontvangt in uw mailbox (Let op, de mail kan bij uw spam terecht komen!) een uitnodiging van Social Schools met een koppelcode. Via deze link/code kunt u uw account aanmaken en nogmaals via de mail uw account activeren. Hebt u meerdere kinderen op school? Dan krijgt u van ieder kind een koppelcode, zodat ze goed aan uw ouderaccount worden gekoppeld.

U kunt de Social Schools app downloaden in de Appstore of de Playstore. Lukt het niet om in te loggen omdat u bijvoorbeeld uw wachtwoord bent vergeten? Klik op wachtwoord vergeten en u ontvangt een link in u mailbox waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Heeft u geen activatiemail ontvangen of heeft u andere vragen over Social Schools 3.0? Neem dan contact op met de balie van O3.

Download de app Social Schools hier:

badge example preferred 2x  1200px Get it on Google play