Iedereen telt mee

Wij geloven dat ieder mens meetelt

‘Voor elkaar’ is de ondertitel van Wijkz. Want we doen het graag samen: met jou en met partners uit ons netwerk. Met onze ervaring en kennis van de buurten, boksen we samen veel voor elkaar.

Wij geloven dat ieder mens meetelt. Elke Hagenaar heeft bijzondere talenten die van waarde zijn voor de gemeenschap. Maar soms is de praktijk weerbarstig. Niet iedereen voelt zich gezien. Armoede, eenzaamheid, een taalbarrière of gezondheidsproblemen kunnen je het gevoel geven dat je niet meetelt. En waar mensen tussen de wal en het schip raken ligt ook achteruitgang op de loer: de wijk wordt dan een minder fijne plek.

Ieder mens telt mee – en elk mens heeft dezelfde rechten. Maar in de praktijk blijkt het niet altijd eenvoudig om ook mee te doen in de maatschappij. Je weet niet hoe, je kent de weg niet. Of je hebt geen netwerk van mensen die jou ergens kunnen introduceren. Of je kampt met schulden, slechte huisvesting of een slechte gezondheid. Dan is het goed te weten dat je er niet alleen voor staat.

Ogen en oren van de wijk

Onze professionals luisteren naar je en zien jou als waardevol mens. We doen ons best om te zorgen dat jij weer het gevoel krijgt dat je meetelt. We werken samen met jou aan perspectief door een eerste stap zetten: gewoon eens een kopje koffie drinken met een buurvrouw, samen eten, je schulden aanpakken of eindelijk dat probleem oplossen met de woningbouwvereniging.

Daarbij staat zelfredzaamheid voorop. Vaak kun je zelf enorm veel voor elkaar krijgen met een klein beetje hulp en ondersteuning van ons. Door mensen bij de hand te pakken, hen te zien als mens en weer mee te laten doen wordt de stad een mooiere en veiligere plek voor iedereen.

Wijkz is er voor jou, met een luisterend oor

We zetten ons met veel enthousiasme en deskundigheid in om je te informeren, advies te geven en je alvast een stukje op weg te helpen. Zodat je uiteindelijk zelf met vertrouwen aan de slag kan.

Een prettige leefomgeving valt of staat met bewoners die naar elkaar omkijken. Samen iets leuks organiseren, met elkaar om tafel om te praten over de buurt, of gewoon een gezellige middag sporten of wandelen. Een sterke sociale basis maakt de buurt prettiger. En maakt problemen zoals armoede, uitsluiting of criminaliteit bespreekbaar.

Maar hoe kun je iets organiseren als je een goed idee hebt? Want ondanks alle goede bedoelingen van instanties, is het niet altijd eenvoudig om het juiste loket te vinden. Bij wie moet je zijn? Hoe pak je samen met buurtgenoten een mooi plan op? Hoe organiseer je iets leuks voor je straat? Als je daar zelf niet uitkomt, kan Wijkz je op weg helpen.

Heb je vragen? Kom langs in O3!