Knappe gasten

Iedereen met een bijzonder talent die dat wil overdragen op de volgende generatie, kan zich aanmelden voor het programma ‘Knappe Gasten’ van Kindcentrum O3. Het programma biedt de ideale combinatie tussen lesgeven, talenten delen en een functie buiten het onderwijs. Hybride onderwijs dus.

Talenten

Iedereen heeft een talent. Hoe mooi is het als je jouw passie kunt overdragen op kinderen? Een accountant zou gastlessen ‘omgaan met zakgeld’ kunnen geven. Een beleidsambtenaar kan een workshop over zijn vakgebied organiseren en een timmerman kan kinderen leren een eigen tafeltje in elkaar te zetten. Kindcentrum O3 zoekt professionals die echt iets willen betekenen voor de toekomst. Want kinderen leren niet alleen uit boeken. Ze hebben rolmodellen nodig zodat ze hun eigen talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Gastlessen

Meedoen aan ‘Knappe Gasten’ is flexibel, maar niet vrijblijvend. Van iedere deelnemer wordt gevraagd om planmatig gastlessen over een zelf gekozen thema te verzorgen. Dat kan elke week zijn, maar het mag ook anders verdeeld worden. Eén keer per maand bijvoorbeeld of twee ochtenden in de week. Wie dat wil, krijgt een spoedcursus in het geven van een gastles. De bedoeling is dat je je commitment voor een half jaar vastlegt. Je krijgt een vergoeding voor de uren die je op Kindcentrum O3 werkt. ‘Knappe Gasten’ is bedoeld voor mensen die naast hun werk een betekenisvolle bijdrage willen leveren aan de maatschappij.

800 knappe gasten poster roll upbanner

Geknipt voor het onderwijs

Den Haag kampt met een lerarentekort, ‘Knappe Gasten’ is tot stand gekomen als deel van de oplossing. Door experts van buiten het onderwijs een onderdeel van de schooldag te laten verzorgen, komt Kindcentrum O3 iets dichterbij het rondkrijgen van de formatie. Het mooie van dit programma is dat het echt een verrijking is voor de leerlingen om mensen uit het bedrijfsleven of andere sectoren te ontmoeten. ‘Knappe Gasten’ past helemaal bij onze drie kernwaarden: Ontwikkelen, Ontdekken en Ontmoeten.

Ben jij een ‘Knappe gast’?

Heb jij een talent dat je graag deelt met de toekomstige generatie? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je vertelt wie je bent, wat jouw passie is en hoeveel gastlessen je per maand zou willen verzorgen. Als je liever eerst even wilt sparren, bel dan naar 070 – 820 01 83 en vraag naar John Verhoeff. Dan drinken we samen een kop koffie en bespreken we de mogelijkheden.

Contact: John Verhoeff

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070 – 820 01 83

800 knappe gasten poster roll upbanner 2